Foto van Max van Santen

Max van Santen

Wat is een verhuurdersverklaring?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Verhuurdersverklaring Regio Vastgoedbeheer

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe woning en van plan bent te huren, kan de verhurende partij enkele documenten van je vragen. Een van deze documenten is de verhuurdersverklaring. Maar wat is precies een verhuurdersverklaring en wie heeft er een nodig? En waar kun je zo’n document verkrijgen?

Een verhuurdersverklaring is een officieel document dat wordt opgesteld door je huidige verhuurder of vastgoedbeheerder, waaruit blijkt dat je een betrouwbare en verantwoordelijke huurder bent geweest. Deze verklaring dient als ondersteuning van je huuraanvraag bij een nieuwe verhuurder. Het document bevat informatie over je huurgedrag, zoals of je tijdens de huurperiode eventuele huurachterstanden hebt gehad, overlast hebt veroorzaakt, of het gehuurde pand voor niet-toegestane doeleinden hebt gebruikt, zoals illegale bedrijfsactiviteiten of hennepteelt.

Het opvragen van een verhuurdersverklaring is doorgaans gratis. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat het document bij je inschrijving voor een nieuwe woning niet ouder is dan 3 maanden en bij voorkeur niet ouder dan 1 maand.

Als je een huurder bent bij Regio Vastgoedbeheer, kun je eenvoudig bij hen de verhuurdersverklaring aanvragen. Voor andere verhuurders kun je ons GRATIS format downloaden en dit vervolgens aan je huidige verhuurder vragen om in te vullen.

Een verhuurdersverklaring kan een doorslaggevende rol spelen bij je nieuwe huuraanvraag, omdat het de nieuwe verhuurder een goed inzicht geeft in je betrouwbaarheid als huurder. Zorg er dus voor dat je dit document op tijd en correct regelt om je kansen op het verkrijgen van de gewenste woning te vergroten.

More to explorer

Vastgoedbeheer den Bosch

Wat houdt vastgoedmanagement in?

Vastgoedmanagement, ook wel vastgoedbeheer of property management genoemd, draait om het beheren en onderhouden van vastgoed namens de eigenaar. Een vastgoedmanager of property manager

Bedrijfsruimte beheer Regio Vastgoedbeheer

De meerwaarde van een aanhuurmakelaar

Jouw gids naar een zorgeloos huurproces In de wereld van vastgoed en huurwoningen kan het vinden van het perfecte huis een uitdagende