Picture of Max van Santen

Max van Santen

Beleggen in een garagebox

Facebook
Twitter
LinkedIn

Beleggen in een garagebox - Regio Vastgoedbeheer

Beleggen in een garagebox 

Bij een vastgoedbelegging wordt er al snel gedacht aan mooie grote panden die voor duizenden euro’s per maand worden verhuurd. Maar er zijn zeker goede alternatieve en zelfs vergeten kindjes waar leuk op te verdienen valt. Een woning voor een ‘normale’ prijs kopen en als investering gebruiken wordt steeds lastiger. Het alternatief? De garagebox. Misschien wat onbekend maar zeker de moeite waard. Op het eerste oog is het ‘een simpele box’, maar juist deze eenvoud en het feit dat je met een kleine investering kunt starten trekt steeds vaker beleggers aan.  

Waarom beleggen in een garagebox?

Een garagebox is een eenvoudig object en wordt onder andere gebruikt voor een oldtimer, veilige opslag of een plek om te klussen. De vraag naar garageboxen is de afgelopen jaren exponentieel gegroeid en het aanbod wordt steeds kleiner. 

Doordat de box bestaat uit 3 muren, een garagedeur en een dak is er weinig onderhoud nodig. Het scheelt aanzienlijk wanneer de box op een park staat met meerdere boxen. Deze parken worden namelijk omheind en goed beveiligd met camerasystemen of een beheerder die regelmatig een kijkje neemt. 

Wat levert een garagebox op?

Afhankelijk van de locatie, grootte en voorzieningen van de box kan een belegger een gemiddeld bruto aanvangsrendement halen tussen de 6 en 10 procent. Van dit rendement moeten nog de kosten voor de verhuur, het beheer en eventueel de VVE af. 

Een garagebox is een relatief veilige belegging door zijn eenvoud en omdat de waarde niet sterk fluctueert. De aankoopprijzen liggen lager, waardoor je met een beperkt budget meerdere boxen kan kopen op verschillende parken, Zo creëer je een risicospreiding met een relatief kleine investering.

blank

Hoe verhuur ik mijn garagebox?

De verhuur van de box hoef je meestal niet zelf te doen. Eigenaren die garageboxen of parken verkopen verzorgen de eerste verhuur of ze werken samen met een vastgoedbeheerder die zowel de verhuur als het beheer voor je uit handen kan nemen. Regio Vastgoedbeheer werkt bijvoorbeeld samen met XLBOX Nederland. Voor alle klanten die bij hen een box kopen wordt een beheerpakket op maat gemaakt.

Indien je de box liever zelf verhuurt zijn er verschillende mogelijkheden. Wij raden je aan gebruik te maken van een online makelaar. Dit bespaart je namelijk een hoop geld wat anders ten koste gaat van je rendement. Om gebruik te kunnen maken van een online makelaar dien je zelf foto’s te maken, een advertentietekst te schrijven en tijd vrij te houden voor bezichtigen. Hiermee bespaar je veel kosten echter kun je veel tijd kwijt zijn aan (meerdere) bezichtigingen. 

Wat kost een garagebox?

Locatie, locatie, locatie. Net als bij woningen is er een groot prijsverschil tussen boxen op een A en boxen op een B locatie. De prijzen van een garagebox variëren van 10.000 euro tot 55.000 euro op een park met goede beveiliging en voorzieningen. Deze voorzieningen zijn bijvoorbeeld; internet, 24/7 toegang door een eigen keytag, toilet op het park en een eigen postbus.

Naast voorzieningen wordt er ook gekeken naar afmetingen en de staat van de boxen. Indien de boxen namelijk net zijn gebouwd (nieuwbouw) zit er nog garantie op. Door de garantie mag een belegger ervan uitgaan dat hij de aankomende periode niet voor hoge onderhoudskosten komt te staan en heeft hij waarschijnlijk meer over voor de box. 

Garagebox in beheer bij Regio Vastgoedbeheer.

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd? Loop jij tegen struikelblokken aan bij je eigen beheer of je huidige vastgoedbeheerder? Twijfel je om een overstap te maken naar een professionele vastgoedbeheerder die jouw belangen behartigt?  Benieuwd hoe jouw beheer anders kan? 

Plan een vrijblijvend adviesgesprek met Regio Vastgoedbeheer.

More to explorer

Vastgoedbeheer den Bosch

Wat houdt vastgoedmanagement in?

Vastgoedmanagement, ook wel vastgoedbeheer of property management genoemd, draait om het beheren en onderhouden van vastgoed namens de eigenaar. Een vastgoedmanager of property manager

Bedrijfsruimte beheer Regio Vastgoedbeheer

De meerwaarde van een aanhuurmakelaar

Jouw gids naar een zorgeloos huurproces In de wereld van vastgoed en huurwoningen kan het vinden van het perfecte huis een uitdagende