Foto van Max van Santen

Max van Santen

5 tips voor startende vastgoedinvesteerders

Facebook
Twitter
LinkedIn
vijf tips voor startend vastgoedinvesteerders

Gaat u starten met het investeren in vastgoed? Een goed begin is dan het halve werk. Om direct goed van start te gaan ontvangt u hierbij vijf tips voor startend vastgoedinvesteerders. Omdat een kleine fout grote financiële gevolgen kan hebben wil ik hiermee de meest voorkomende valkuilen tackelen

1. Duidelijkheid naar de huurder. 
Verwarring kost veel tijd en energie en draagt niet bij aan het woonplezier van de huurders. Maak vanaf het eerste moment duidelijke afspraken over de communicatie. Bij wie kan de huurder terecht met vragen en wat moet er gebeuren bij een technische melding?

* Maakt u gebruik van een van onze beheermodules dan is Regio Vastgoedbeheer vanaf het eerste moment het vaste aanspreekpunt voor u en uw huurder. Zolang al het contact via ons verloopt is er duidelijkheid aan beide kanten en kunnen wij grip houden op eventuele problemen. 

2. Cv-ketel
In de wintermaanden wordt de verwarming weer gebruikt. Indien hierbij een storing ontstaat is het bijna een onmogelijke opgave een monteur te vinden die werkt zonder servicecontract. Het afsluiten van een servicecontract is dan ook een must have (zeer belangrijk)

Het afsluiten van dit soort contracten kost slechts een paar tientjes per jaar en hiermee bent u verzekerd van een oplossing. 

3. Huurcontract  
In de meeste gevallen wordt het eerste huurcontract aangegaan voor bepaalde tijd. Op deze manier kunt u op een relatief veilige wijze bekijken wat voor vlees u in de kuip heeft. Hoe is uw huurder? Betaald hij op tijd? Zijn er problemen?

Een huurovereenkomst kan niet zomaar door een verhuurder worden opgezegd. Noteer daarom altijd de einddatum en opzegtermijn in uw agenda en voorkom dat u ergens (ongewild) lang aan vast zit.

* Indien u gebruik maakt van een van onze beheermodules wordt u door ons tijdig geïnformeerd over een mogelijkheid tot verlenging of ontbinding van de overeenkomst. 

4. Huurverhoging  
De Nederlandse wetgeving staat altijd boven het huurcontract. Wenst u de huur te verhogen dan moet er naar het huurcontract en de wetgeving gekeken worden. De huurder moet over een eventuele huurverhoging op voorhand worden geïnformeerd.

*Indien u gebruik maakt van de financieel beheer module neem ik deze zorg voor u uit handen.

5. Toestemming hypotheekverstrekker  
Het is niet vanzelfsprekend dat in de voorwaarde van de hypotheekverstrekker is opgenomen dat de woning verhuurd mag worden. Ga dit dan ook altijd na bij de hypotheekadviseur. Dit voorkomt later een hoop gedoe en mogelijk grote financiële gevolgen.  

Tot slot 
Ik wens u een goede start en een fantastisch rendement op uw investering. Heeft u vragen of opmerkingen over het beheer, neem dan contact met mij op.

More to explorer

Vastgoedbeheer den Bosch

Wat houdt vastgoedmanagement in?

Vastgoedmanagement, ook wel vastgoedbeheer of property management genoemd, draait om het beheren en onderhouden van vastgoed namens de eigenaar. Een vastgoedmanager of property manager

Bedrijfsruimte beheer Regio Vastgoedbeheer

De meerwaarde van een aanhuurmakelaar

Jouw gids naar een zorgeloos huurproces In de wereld van vastgoed en huurwoningen kan het vinden van het perfecte huis een uitdagende